promocja artykułów rolno-spożywczych

img-0366W dniu 14 czerwca 2014 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Owocowo-Warzywny, który odbył się na terenach ogrodów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie podczas Pikniku organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Poznaj dobrą żywność”.

 

Celem Pikniku Owocowo-Warzywnego, który został sfinansowany z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw było zachęcanie do spożywania polskich owoców i warzyw przez zaprezentowanie walorów jakościowych i smakowych.

Głównymi atrakcjami podczas Pikniku był pokaz kulinarny Moniki Goździalskiej, która zaprezentowała jak przygotować najlepsze koktajle i sałatki z owoców i warzyw, bezpłatna degustacja potraw przyrządzonych z polskich warzyw i owoców, konkursy dla dzieci i dorosłych, m.in. „Sałatka dla Tadka Niejadka”, występ zespołu „Nutki” z Przyrowa oraz ciekawe materiały informacyjne na temat owoców, warzyw i ich znaczenia w codziennej diecie.

img-0398 img-0487 img-0424 img-0548

 

Piknik Owocowo-Warzywny cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Stoisko KRIR było odwiedzane przez wielu zainteresowanych zapoznaniem się z materiałami informacyjnymi. Ponadto hostessy zachęcały do degustacji dań z owoców i warzyw oraz udziału w imprezie. Ciekawe konkursy z nagrodami promujące zdrowe odżywianie przyciągnęły także dzieci i młodzież.

Więcej zdjęć z imprezy w galerii - zobacz >>>

piknikzbozowy.JPG Dożynki to bardzo ważne dla rolników, wszystkich mieszkańców terenów wiejskich oraz osób i instytucji współpracujących z rolnikami, wspierających mieszkańców wsi i rolnictwo, święto połączone z obrzędami dziękczynnymi za ukończenie żniw i prac polowych. To czas sumowania efektów ciężkiej, rolniczej pracy, czas refleksji nad chwilami, które minęły i nadziei, którą niesie ze sobą przyszłość. To okres zasłużonej satysfakcji z pracy i radości z osiągnięć.

 W dniu 25.08. br. na terenie Skansenu w Maurzycach (gmina Zduny, powiat łowicki, województwo łódzkie) wraz z XIV Biesiadą Łowicką, Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Mleczny sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka. Celem Pikniku było propagowanie wzrostu spożycia mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie, odżywczych właściwości mleka, produktów mlecznych oraz ich rola w zdrowym żywieniu.

2509.jpgW dniu 15 czerwca br. Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Rybny "Polskie Ryby", który odbył się na terenach ogrodów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie podczas Pikniku organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Poznaj dobrą żywność”. Celem Pikniku „Polskie Ryby”, który został sfinansowany z Funduszu Promocji Ryb było zachęcanie do spożywania polski ryb przez zaprezentowanie walorów jakościowych i smakowych ryb wyprodukowanych i pozyskanych przez polskich producentów i rybaków.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com