drobW dniu 6 września 2015 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych, przy okazji Dożynek Powiatowo-Gminnych w Grodzisku Mazowieckim, zorganizowała Piknik Drobiowy sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Przeprowadzona została kampania informacyjna promująca walory dietetyczne i smakowe oraz spożycie mięsa drobiowego w postaci różnym wyrobów i potraw.

Celem organizowanej przez KRIR imprezy było zachęcenie do większego spożycia mięsa drobiowego przez dzieci i dorosłych, zapoznanie z walorami i wartościami odżywczymi produktów drobiowych czy poznanie znaczenia w mięsa drobiowego w codziennej diecie.

Podczas imprezy odbył się szereg konkursów z wiedzy na temat drobiu, konkursy plastyczne, konkursy zręcznościowe oraz wiele różnorodnych zabaw tematycznych. Na zakończenie konkursów zwycięzcy otrzymali nagrody sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. W trakcie imprezy wyświetlano materiały informujące o walorach zdrowotnych i smakowych mięsa drobiowego oraz odbyła się bezpłatna degustacja potraw z mięsa drobiowego.

Zdjęcia w galerii >>>

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Wybierz zawód: