Promocja artykułów rolno-spożywczych

świnka z sianaW dniu 16 maja 2015 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych, przy okazji organizowanego przez MRiRW Pikniku Poznaj Dobra Żywność, zorganizowała Piknik Wieprzowy sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Przeprowadzona została kampania informacyjna promująca walory dietetyczne i smakowe oraz spożycie mięsa wieprzowego w postaci różnym wyrobów i potraw.

IMG 1436W dniu 14.09.2014 r. w Małej Wsi (Powiat Płocki, województwo mazowieckie) podczas XVI Dni Gminy Mała Wieś, Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Owocowo-Warzywny sfinansowany z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. Celem Pikniku była promocja owoców i warzyw, propagowanie spożycia owoców i warzyw i ich przetworów w diecie codziennej, jak również przedstawienie wartości odżywczych owoców i warzyw.

IMG 1016W dniu 24.08. 2014 r. na terenie Skansenu w Maurzycach (gmina Zduny, powiat łowicki, województwo łódzkie) wraz z XV Biesiadą Łowicką, Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Mleczny sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka. Celem Pikniku było propagowanie wzrostu spożycia mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie, odżywczych właściwości mleka, produktów mlecznych oraz ich rola w zdrowym żywieniu.

truskawkiW dniu 29 czerwca 2014 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Truskawkowy podczas Wojewódzkiego Święta Truskawki "Buczkowska truskawka - marką województwa łódzkiego" w Buczku.Celem Pikniku, który został sfinansowany z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw było zachęcanie do spożywania polskich truskawek przez zaprezentowanie walorów jakościowych i smakowych.

img-0366W dniu 14 czerwca 2014 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych zorganizowała Piknik Owocowo-Warzywny, który odbył się na terenach ogrodów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie podczas Pikniku organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Poznaj dobrą żywność”.

 

Celem Pikniku Owocowo-Warzywnego, który został sfinansowany z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw było zachęcanie do spożywania polskich owoców i warzyw przez zaprezentowanie walorów jakościowych i smakowych.

Głównymi atrakcjami podczas Pikniku był pokaz kulinarny Moniki Goździalskiej, która zaprezentowała jak przygotować najlepsze koktajle i sałatki z owoców i warzyw, bezpłatna degustacja potraw przyrządzonych z polskich warzyw i owoców, konkursy dla dzieci i dorosłych, m.in. „Sałatka dla Tadka Niejadka”, występ zespołu „Nutki” z Przyrowa oraz ciekawe materiały informacyjne na temat owoców, warzyw i ich znaczenia w codziennej diecie.

img-0398 img-0487 img-0424 img-0548

 

Piknik Owocowo-Warzywny cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Stoisko KRIR było odwiedzane przez wielu zainteresowanych zapoznaniem się z materiałami informacyjnymi. Ponadto hostessy zachęcały do degustacji dań z owoców i warzyw oraz udziału w imprezie. Ciekawe konkursy z nagrodami promujące zdrowe odżywianie przyciągnęły także dzieci i młodzież.

Więcej zdjęć z imprezy w galerii - zobacz >>>

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Wybierz zawód: