Prace w Komisjach Sejmu i Senatu

sejmW dniu 19 maja 2016 r. o godz. 08:30 sejmowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi wysłucha informacji Ministrów: Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Rozwoju oraz Spraw Zagranicznych na temat umów CETA i TTIP oraz ich wpływ na rolnictwo i przemysł rolno-spożywczy.

W dniu 12 maja 2016 r. na posiedzeniu Komisje: Zdrowia ologo sejm rpraz Rolnictwa i Rozwoju Wsi dokonały zmiany w składzie podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych (druk nr 432).

sejmNa posiedzeniu w dniu 11 maja 2016 r. o godz. 10:00 sejmowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi zapozna się z informacją Ministrów: Energii, Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Rozwoju oraz Zdrowia na temat ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego w Polsce; informacją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na temat wykorzystania roślin wysokobiałkowych w paszach, informacją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na temat możliwości wykorzystania mączki mięsno-kostnej w produkcji zwierzęcej oraz zajmie się wytwarzaniem, ochroną i promocją żywności w świetle przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

logo sejm rpKomisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi na posiedzeniu w dniu 27 kwietniarozpatrzyła sprawozdanie podkomisji nadzwyczajnej o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych oraz niektórych innych ustaw (druk nr 385).

sejmW dniu 27 kwietnia 2016 r. o godz. 10:00 sejmowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi rozpatrzy sprawozdanie Podkomisji nadzwyczajnej o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych oraz niektórych innych ustaw (druk nr 385) - referuje przewodniczący podkomisji Zbigniew Dolata.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Wybierz zawód: