przetworstwo na poziomie gospodarstwa CDRW dn. 21-22 maja 2015 r. w Radomiu odbyło się szkolenie pt. „Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa rolnego warunkiem dywersyfikacji dochodu rodzin rolniczych (zboże, owoce, mięso, mleko) oraz podstawy sprzedaży bezpośredniej” w ramach działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego „Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013”. W szkoleniu wzięły udział przedstawicielki Rady ds. Kobiet i Rodzin z Obszarów Wiejskich utworzonej przy Krajowej Radzie Izb Rolniczych oraz rolnicy z kilku województw.

Głównym celem dwudniowych szkoleń było przekazanie wiedzy z zakresu technologii procesów produkcyjnych, wymagań higienicznych, bezpieczeństwa żywności i wymagań prawno-administracyjnych przy zakładaniu działalności małego przetwórstwa  w postaci teoretycznej (wykłady) i praktycznej (warsztaty obejmujące produkcję: soku naturalnego, kiełbasy, sera twardego, mąki). Uczestnicy mieli możliwość zapoznania się z możliwościami pozyskiwania środków finansowych wspierających działalność przetwórczą.

Szkolenia i warsztaty odbyły się w Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa w siedzibie CDR O/Radom oraz w Pokazowym Gospodarstwie Ekologicznym w Chwałowicach.

logo.szkolenie.przetworstwo

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Wybierz zawód: